Tonhalas linguine

  Megint egy halas recept. Igaz ez most konzervből. Ma már nem volt olyan hőség. A konyhámban sajna meg nem lehetett észrevenni a lehűlést. Nem is akartam sokat ott időzni. Valami tésztaételben gondolkodtam a holnapi szénhidrátnapra. A legjobb ha a szósz annyi idő alatt elkészül, mint amennyi idő alatt a tészta megfő. Ez pedig kész van annyi idő alatt, sőt..

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 doboz (nettó 130-150 g), jó minőségű tonhalkonzerv 
  • 1 doboz (400 g) hámozott paradicsomkonzerv
  • 8-10 szem kaprigyümölcs vagy 16-20 szem kapribogyó
  • 200-240 g linguine tészta (vagy spagetti)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál friss szurokfű (oregánó)
  • 5-6 nagy bazsalikomlevél
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor

Elkészítés:

  A halról leöntöm az olajat egy serpenyőbe. Beleteszem a zúzott fokhagymát és a felkarikázott kaprigyümölcsöt. Addig hagyom a tűzön míg meg nem érezni a fokhagyma illatát. Nehogy odaégjen, mert nagyon keserű tud lenni. Ezután ráöntöm a paradicsomot. Sózom, borsozom, hozzáadom a cukrot. A cukorra azért van szükség mert a kapri és a paradicsom is elég savanyú. Miután felforrt hagyom, hogy egy kicsit elfőjön a paradicsom levéből. Ezután adom hozzá a friss zöldfűszereket. Egy két percig rotyogtatom majd hozzáadom a halat is. 3-4 percig hagyom közepes lángon és kész is.
Mindeközben sós vízben meg is főtt a tészta. Az elkészült szószt ráöntöm a leszűrt tésztára. Érdemes forrón összekeverni őket, mert ilyenkor a tészta magába szívja az ízeket.

Aki szereti a tésztát és a tonhalkonzervet, annak kihagyhatatlan. Lehet paradicsom nélkül is készíteni, ekkor érdemes több kaprigyümölcsöt és fokhagymát beletenni, valamint nem lesz szükség a bazsalikomra és az oregánóra. Ezek helyett inkább friss petrezselyemlevelekkel szórjuk meg. 

Jó étvágyat!







Megjegyzések