Brokkolis tészta

   Holnapi ebédem készítésére nem szántam túl sok időt. Valahogy ma gyorsan akartam szabadulni a konyhából. Ez a nem sok idő, mosogatással együtt, kb. 30 perc volt.

  Nem régen brokkolis fasírtot készítettem (fele hús, fele párolt brokkoli) és maradt kb. húsz deka brokkolim (párolva). 
Egy gerezd fokhagymát megfuttattam olajon és rádobtam a brokkolit. Egyenlő arányban, tejjel, tejszínnel és tejföllel engedtem fel és összeforraltam őket. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítettem majd botmixerrel nagyjából pürésítettem.

  Közben megfőztem a tésztát. Fusillit választottam, mert csavart alakja miatt több szósz tud felvenni.

  Nem egy látványos kaja, de brokkoli kedvelőknek kötelező. Nagyon finom és rettentő gyorsan elkészül.

Jó étvágyat!








Megjegyzések