Spenóttal és mozzarellával töltött csirkemell

  Mivel ma vasárnap van bevállaltam, hogy egy kicsit időigényesebb ebédet készítek. Ez sem tart nagyon sokáig, de egy hétköznap este, meló után már nem vállalkoznék ilyen "precíziós" munkára (zseb vágása a csirkemellbe). 
A töltelék nagyon egyszerű spenót és kockára vágott mozzarella. Én főtt rizzsel fogyasztottam, amit egy kis petrezselyemmel ízesítettem.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 db csirkemell filé (lehetőleg jó nagy, könnyebb vele dolgozni)
  • 20-25 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 200 ml rizs
  • őrölt bors
  • olívaolaj  


Elkészítés:

 Spenót (hasonlóan a Vörös lencsés spenóthoz, de itt alaposan meg is borsozzuk)
http://czaki65.blogspot.hu/2012/09/spenotos-voros-lencse-tonhalas-talan.html
Ha kihűlt, az apróra (1 centisnél kisebb kockákra) vágott sajtot hozzákeverjük.

A csirkemellbe, a vastagabb végétől, vágjunk zsebet. Nagyon óvatosan nehogy kiszakadjon a hús. Ha nagyjából kész az ujjunkat beledugva alakítsuk ki a a végleges formáját. Ezután kiskanállal rakjuk bele a tölteléket.
A nyílást fogpiszkálóval vagy hústűvel zárjuk le. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat. A vastagra szeletelt vöröshagymát (kb. 1 centis) terítsük az aljára. Így nem kap oda a hús és finomabb is lesz.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a húst. 10 perc múlva a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15 percig sütjük. Ezután megfordítjuk és még 20 perc. Ha ez letelt, akkor a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt pirosra sütjük a felső grill segítségével.

A rizst egy kis olajon megpirítjuk és dupla mennyiségű, sós vízben megfőzzük.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Jó étvágyat!






Egyéb felhasznált "anyagok" és tudatmódosító szerek:
  • Vasárnap délelőttről lévén szó a borozgatáshoz még korán volt, de a zenei inspiráció nem maradhatott el.
  • Blue Note Trip 4 - Lookin' Back / Movin' On (2005)













Megjegyzések